Blog > A por hatalma

A por hatalma

Sokféle problémához vezethet a számítógép túlzott beporosodása.

Most, hogy huzamosabb ideje tartó meleg időjárás tapasztalható, méginkább aktuális téma, hogy miért érdemes rendszeres karbantartást végezni a számítógépeken és laptopokon.

Biztos érzékelitek Ti is, hogy szegény számítógépetek mennyire szenved ezektől a magas hőfokoktól. Pláne, hogyha a hűtési teljesítményük sem elég megfelelő a porral ellepett hűtőbordák miatt, melyen nem áramlik át rendesen a hűtésre szolgáló légáramlat. Ez vezethet ahhoz is, hogy a számítógép védelme érdekében egyik pillanatról a másikra kikapcsol. Ekkor már sejteni lehet, hogy valami nem stimmel a hűtéssel.

A másik jelenség, ami arra utalhat, hogy por "keze" lehet a dologban, ha nem kapcsol be a számítógép, csak a ventilátorok pörögnek. Ebben az esetben is lehet gyanakodni, hogy valamelyik alkatrésznek nem árt a takarítás.

Több esetben is találkoztunk már vele, hogy a vastagon lerakódott porszemek tömkellege okozta a számítógép tápegység halálát.

Így én mindenkit arra buzdítanék, hogy rendszeres (legalább évente egyszer) takarítást végezzen a számítógép belsejében. Laptop szétszerelése bonyolultabb művelet, ezért én csak annak javaslom, hogy maga szedje szét és rakja össze, aki műszaki beállítottságú, és persze, ha már a laptop túl van a garancia időn, mert garancia vesztéssel járhat a szétszerelése.

Aki nem mer, vagy nem szeret szerelni, porolni, vagy csak egyszerűen nincs ilyesmire ideje, annak azt javaslom, hozza be hozzánk notebook-ját, számítógépét és Mi gondoskodunk, hogy alaposan, szakszerűen ki legyen takarítva a belseje.

Árainkat ebben a bejegyzésben találod.

Elérhetőségeink

Cím: 2364 Ócsa, Szabadság tér 1.
Telefon: +3629 379-204
E-mail: info@computerfutar.hu

Nyitvatartásunk

Hétfő - Péntek: 09:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Kövess minket